Produkty najwyższej jakości

Wyjątkowy smak wypieków zawdzięczamy oryginalnym recepturom opartym na naturalnych składnikach

Słodkie i sycące

Specjalnością piekarni Halagarda są wypieki na bazie ciasta półfrancuskiego, które doskonale smakują na ciepło i długo utrzymują świeżość. Halagarda oferuje także bogatą ofertę słodkich wyrobów z ciasta drożdżowego i francuskiego. Ta różnorodność smaków pozwala każdemu odnaleźć swój ulubiony słodki przysmak. Wiele wyrobów formowanych jest ręcznie dzięki czemu mają nie tylko niepowtarzalny smak, ale także wyjątkowy i oryginalny kształt.

Wypieki na bazie ciasta drożdżowego

Bułeczki babci
Delikatne i puszyste drożdżowe bułeczki,
posypane kruszonką, charakterystycznie
połączone ze sobą, smakują jak u babci.

Drożdżówka z jabłkiem
Okrągła, miękka drożdżówka z wilgotnym
nadzieniem z prażonych jabłek.

Drożdżówka z kremem waniliowym
Pyszna drożdżówka z dużą ilością kremowego
nadzienia o smaku waniliowym.

Drożdżówka z makiem
Podłużna drożdżówka z dużą ilością nadzienia
makowego z dodatkiem migdałów i lekkiej
marmolady.

Drożdżówka z orzechami
Podłużna drożdżówka z wyśmienitym nadzieniem
z kremu waniliowego z dodatkiem orzechów
arachidowych, posypana orzeszkami.

Drożdżówka sero-mak
Formowany ręcznie drożdżowy ślimak
z delikatnym nadzieniem z masy serowej
i makowej w polewie lukrowej.

Drożdżówka z nadzieniem truskawkowym
Drożdżówka w kształcie wstążki z rozkosznym
truskawkowym nadzieniem.

Drożdżówka z pieczonym jabłkiem
Finezyjna drożdżówka w kształcie kwiatka
z kawałkami słodkich jabłek i z lekką morelową
nutą.

Drożdżówka z serem
Tradycyjny, okrągły placek drożdżowy z delikatną
masą serową z dodatkiem pachnącej wanilii.

Drożdżówka z truskawką
Okrągły placek z dodatkiem delikatnego kremu
waniliowego i dużą ilością świeżych truskawek.

Drożdżówka ze śliwką
Całoroczny placek drożdżowy wypełniony
dojrzałymi połówkami śliwek.

Delicja drożdżowa
Spleciona w warkocz drożdżówka z wyborną
masą serową z dodatkiem jabłka, delikatnie
wykończona lukrem.

Grzebyk z marmoladą
Formowana ręcznie drożdżówka
o charakterystycznym kształcie grzebyka
z nadzieniem z pysznej wieloowocowej marmolady.

Jagodzianka
Półokrągła drożdżówka nadziewana jagodami
i udekorowana kruszonką.

Malinka
Słodko - kwaśna, pachnąca pleciona drożdżówka
ze specjalnie skomponowanym nadzieniem
malinowo–jabłkowym, delikatnie oblana lukrem.

Pączek wiedeński
Krakowski pączek deserowy,nadziewany kremem
waniliowym z dodatkiem słodkiej marmolady
w polewie czekoladowej.

Pączek z adwokatem
Pączek nadziewany kremem adwokatowym
w polewie ze słodkiego lukru.

Pączek z nadzieniem różanym
Wspaniały pączek z pachnącym nadzieniem
różanym.

Placek serowo-makowy
Tradycyjny placek drożdżowy z masą
makowo-serową, wykończony lukrem.

Świderek z kremem
Podłużna drożdżówka w kształcie świderka
z pysznym kremem waniliowym i dużą ilością
rodzynek.


Wypieki na bazie ciasta półfrancuskiego

Ananasek
Słodki plasterek ananasa zapieczony w cieście
półfrancuskim z delikatną morelową nutą,
oprószony wiórkami kokosowymi.

Brzoskwinka
Polówka świeżej brzoskwini z dodatkiem
aromatycznego kremu waniliowego zapieczona
w cieście półfrancuskim.

Choco duet
Dwie sztabki oryginalnej belgijskiej czekolady
otulone ciastem półfrancuskim i wykończone
polewą z gorzkiej czekolady.

Jabłuszko
Krucha koperta z delikatnym nadzieniem
jabłkowym oblana lukrem.

Ciastko z kremem i rodzynkami
Ciasteczko w kształcie ślimaka z lekkim kremem
waniliowym i dużą ilością słodkich rodzynek,
wykończone lukrem.

Delicja wiśniowa
Kwadratowa, półfrancuska bułeczka
ze słodko-kwaśnym nadzieniem z całych wiśni.

Gruszka rajska
Dwie ćwiartki gruszki gotowane w syropie
cukrowym, z dodatkiem kremu waniliowego
otulone ciastem półfrancuskim.

Jagodzianka
Ciastko półfrancuskie z masą jagodową z całymi
owocami, posypane cukrem lodowym.

Kokosanka
Półfrancuskie ciastko z dużą ilością kremu
kokosowego, oprószone wiórkami kokosowymi.

Makówka
Półfrancuskie ciastko z wyśmienitą masą
makową własnego wyrobu o migdałowym
aromacie, wykończone lukrem.

Orzeszek
Orzechowo – waniliowo – miodowe nadzienie
w ciastku o kształcie ślimaka, wykończone
lukrem i orzechami arachidowymi.

Pieczone jabłko z kremem
Świeże jabłko z kremem waniliowym zapieczone
w kopercie z ciasta półfrancuskiego, lekko
wykończone lukrem.

Rogal bakaliowy
Ręcznie formowany rogalik z pysznym
nadzieniem z maku, orzechów włoskich,
z dodatkiem miodu i skórki pomarańczowej,
wykończony lukrem i orzechami włoskimi.

Rogalik francuski
Pyszny rogalik z czekoladą, który doskonale
smakuje na ciepło.


Rogalik kokosowy
Ręcznie formowany rogalik z dużą ilością
wyśmienitej masy czekoladowo – kokosowej,
oprószony wiórkami kokosowymi.

Rogalik toffi
Wyrabiany ręcznie rogalik z czekoladowym
nadzieniem o smaku toffi, wykończony czekoladą,
który doskonale smakuje na ciepło.

Rogalik z czekoladą
Rozkosznie czekoladowe nadzienie
w półfrancuskim rogaliku, który doskonale
smakuje na ciepło.

Rogalik z marmoladą
Słodki rogal, ręcznie wyrabiany, z dużą ilością
nadzienia z wieloowocowej marmolady,
wykończony cukrem pudrem.

Strudel serowy
Warkocz ze smakowitym nadzieniem serowym
własnego wyrobu, wykończony lukrem.


Wypieki na bazie ciasta francuskiego

Koperta z serem
Kremowe nadzienie serowe w kopercie z ciasta
francuskiego, oprószone cukrem pudrem.

Paluszki firmowe
Delikatne, francuskie świderki z dodatkiem ciasta
kruchego, oprószone cukrem pudrem.

Strudel jabłkowy
Warkocz francuski z nadzieniem z prażonych
jabłek, obficie oprószony cukrem pudrem.

Strudel śliwkowy
Warkocz z wyśmienitym nadzieniem z powidła
śliwkowego, oprószony cukrem pudrem.