Produkty najwyższej jakości

Wyjątkowy smak wypieków zawdzięczamy oryginalnym recepturom opartym na naturalnych składnikach

Coś słodkiego na deser

Wyśmienite tradycyjne ciastka i ciasteczka z delikatnymi nadzieniami z owoców, bitej śmietany i budyniu stanowią idealny deser do popołudniowej kawy i nie tylko. Słodkie wypieki Halagarda to zarówno tradycyjne propozycje jak i wyszukane, jedyne w swoim rodzaju słodkości.

Ciasteczka drobne

Babeczki z nadzieniem adwokatowym
Kruche babeczki z niewielką ilością marmolady
i dużą ilością czekolady o smaku adwokata.

Babeczki z nadzieniem czekoladowym
Kruche babeczki z niewielka ilością marmolady
i dużą ilością czekolady o smaku orzechów
laskowych.

Ciasteczka brzoskwiniowe
Kruche ciasteczka z nadzieniem o słodkim,
brzoskwiniowym smaku.

Ciasteczka choco duet
Miniaturowa wersja wspaniałego ciasteczka
z prawdziwą belgijską czekoladą.

Ciasteczka cynamonowe
Kruche ciasteczka wypiekane w okresie
bożonarodzeniowym o pięknym cynamonowym
aromacie i świątecznych kształtach.

Ciasteczka piernikowe
Świąteczne ciasteczka piernikowe,
o charakterystycznym korzennym smaku,
wykończone śnieżnobiałym lukrem.

Ciasteczka serowe
Wyśmienite kruche ciasteczka ze słodkim
serowym nadzieniem i aromatem wanilii.

Ciasteczka wiśniowe
Smakowite ciastka o smaku dojrzewających
w słońcu wiśni.

Faworki
Tradycyjne, szlachetne ciastka karnawałowe
z dodatkiem spirytusu, otulone cukrem pudrem.

Ciastka deserowe

Babeczka hawajska
Krucha babeczka z kremem budyniowym
i kawałkami świeżych owoców kiwi, winogrona,
pomarańczy, ananasa.

Biała dama
Biszkoptowe ciastko czekoladowe z masą
czekoladową w polewie z wyśmienitego, białego
kremu śmietanowego.

Ekler
Podłużne ciastko z parzonego ciasta z pysznym
kremowym nadzieniem w delikatnej polewie
czekoladowej.

Hiszpan
Puszysta bita śmietana w objęciu dwóch kruchych
bez.

Kremówka
Wyśmienite ciastko na francuskim cieście
przełożone warstwą kremu waniliowego i bitej
śmietany.

Napoleon
Dwie cienkie warstwy ciasta przełożone grubą
warstwą apetycznego, różowego kremu z białek.

Ptyś
Dwie warstwy parzonego ciasta przełożone
puszystą bitą śmietaną.

Sernik krakowski
Masa serowa na kruchym spodzie w delikatnej
polewie czekoladowej.

Szarlotka
Dwie warstwy kruchego ciasta przełożone
warstwą prażonych, słodkich jabłek.
Dopełnieniem smaku jest słodka lukrowa polewa.

Tiramisu
Dwie warstwy biszkoptowego ciasta nasączone
kawą, przełożone warstwą kremu mascarpone
i posypane gorzką czekoladą.

W-z
Dwie warstwy czekoladowego biszkoptu
przełożone bitą śmietaną, polane wyśmienitą
czekoladą ze słodką wisienką na środku.

Ziemniaczek
Okrągłe ciasteczko z masy biszkoptowej i kruchej,
z dodatkiem marmolady i kakao.

Karpatka
Dwie warstwy ciasta parzonego ze smakowitym
nadzieniem budyniowym.

Kubuś
Czekoladowy biszkopt przekładany kremem
waniliowym i warstwą delikatnego ciasta
orzechowego z posypką migdałową.

Rolada
Ciasto biszkoptowe, zawijane z nadzieniem
śmietanowym ze słodkimi brzoskwiniami.

Rolada makowa
Ciasto biszkoptowe, zawijane z winnym
nadzieniem makowym.

Sernik na zimno
Ciasto z lekkiej masy serowej pokryte warstwą
delikatnej owocowej galaretki, idealny na letni
deser.

Sernik wiedeński
Masa serowa z dodatkiem kandyzowanej skórki
pomarańczowej w polewie z białej kokosowej
czekolady.

Pierniki
Aromatyczne, ciemnobrązowe ciasto
z przyprawami korzennymi i dodatkiem dużej
ilości słodkich bakalii.

Piernik jabłkowy
Aromatyczne, ciemnobrązowe ciasto
z przyprawami korzennymi i z dodatkiem winnego
musu z jabłek.

Piernik nadziewany
Aromatyczne, ciemnobrązowe ciasto
z przyprawami korzennymi, przekładany
wieloowocową marmoladą.

Piernik piwny
Aromatyczne, ciemnobrązowe ciasto
z przyprawami korzennymi, z dodatkiem powidła
śliwkowego i piwa, oblany delikatną polewą
czekoladową.

Snikers
Przepyszne ciasto kruche na bazie kremu toffi,
przypominające znany baton snickers.