Produkty najwyższej jakości

Wyjątkowy smak wypieków zawdzięczamy oryginalnym recepturom opartym na naturalnych składnikach

Rozkosz dla podniebienia

Piekarnia Halagarda oferuje eleganckie ciasta i torty okolicznościowe, w tym także projektowane i pieczone na specjalne zamówienia Klientów. Słodkości Halagarda doskonale smakują na przyjęciach weselnych i komunijnych oraz podczas konferencji i imprez firmowych. To także niezwykle miły urodzinowy lub imieninowy upominek dla bliskich.

Degustacje w siedzibie firmy Halagarda

Na życzenie klienta organizujemy degustacje w obecności naszych mistrzów cukiernictwa.
Szczegółowe informacje:  tel. 609 193 201 lub 605 307 922

Torty

Biała Dama
Tort z musem czekoladowym na lekkim
czekoladowym cieście biszkoptowym otoczony
kremem śmietanowo-alkoholowym, w polewie
z białej czekolady.

Tort czekoladowy
Wyśmienity biszkoptowy tort z masą czekoladową
oblany gęstą polewą czekoladową.
 
 

Tort orzechowo–czekoladowy
Idealne połączenie dwóch smaków, czekolady
i orzecha, lekki biszkopt przekładany masą
orzechową i czekoladową.

Tort owocowy
Lekki, biszkoptowy tort ze świeżymi owocami
doskonały na dziecięce urodziny.
 

Tort szwarcwaldzki
Elegancki, intensywnie czekoladowy tort z bitą
śmietaną i wiśniami, na chrupiącym kruchym
cieście z dekoracją z wiórków czekoladowych
i wiśni.

Tort śmietankowy
Lekki tort na bazie masy śmietankowej.
 
 
 

Tort kawowy
Bardzo aromatyczny tort przekładany kremem
o smaku kawy.


Tort kokosowy
Biszkoptowy tort z masą kokosową obsypany wiórkami kokosowymi.

Tort orzechowy
Tort z orzechami w roli głównej – biszkopt orzechowy przekładany orzechową masą, ozdabiany orzechami.

Tort Royal
Klasyczny tort czekoladowy z prażynką i z musem orzechowo migdałowym oblany czekoladową polewą.

Tort Tiramisu
Tort o aromatycznym włoskim smaku mascarpone, lekko oprószony kakao.

Torty okolicznościowe na indywidualne zamówienie
Torty przygotowywane zgodnie z życzeniem klienta.

Ciasta

Babka drożdżowa
Podłużne ciasto z dużą ilością skórki pomarańczowej i rodzynek w polewie z lukru.

Babka czekoladowa
Ciasto biszkoptowe z zatopionymi dużymi kawałkami czekolady, mocno oprószone czekoladowymi płatkami.

Babka orzechowo – czekoladowa
Biszkopt z dużą ilością orzechów laskowych i kawałków czekolady, obficie posypany krokantem orzechowym.

Babka owocowa
Biszkoptowe ciasto z dużą ilością kawałków suszonych moreli, winogron, agrestu, pomarańczy i innych słodkich bakalii.

Babka piaskowa
Charakterystycznie dwukolorowe lekkie ciasto biszkoptowe, lekko wilgotne.

Cwibak
Biszkopt z dużą ilością owoców bakaliowych z delikatną morelową nutą.

Kołacz
Tradycyjny, okrągły placek z wyśmienitą masą serową z rodzynkami, wykończony lukrem.

Makowiec
Zwijane ciasto z nadzieniem makowym z pysznymi bakaliami, wykończone orzechami arachidowymi i lukrem.

Strucla jabłkowo – brzoskwiniowa
Ciasto z aromatycznym nadzieniem z jabłek i brzoskwini, z dodatkiem owocowych cząstek, wykończone lukrem.

Strucla makowa
Pleciony warkocz z nadzieniem makowym o słodkim, migdałowym aromacie, delikatnie wykończony lukrem.

Strucla owocowa
Pleciony warkocz z wyśmienitym nadzieniem z wiśni kandyzowanych i marmolady, delikatnie wykończony lukrem.

Strucla serowa
Pleciony warkocz nadziewany pyszną serową masa, delikatnie wykończony lukrem.